Wendy Adams opent Wondergoed

In een lingeriespeciaalzaak hoor ik dagelijks kwaaltjes, ergernissen, frustraties, … het breekt soms mijn hart om te horen hoe vrouwen naar zichzelf kijken. Het is dus ook mijn allergrootste genot, wanneer ik enkele van die kwaaltjes oplossen en een zelfzekere vrouw buiten zie stappen. Als ik een top drie zou maken van ergernissen die ik het vaakst hoor, dan zou de volgende zin op nummer één staan; “als mijn bh strakker zit, krijg ik kwabben”.

Wij vrouwen hebben niet graag kwabjes, bubbels, … hoe je het ook noemt, we hebben het niet graag! En dan heb ik het niet over of we nu een maatje 36 of 52 hebben, maar wel over onze zoektocht naar een strak lichaam. We willen namelijk dat alles mooi glad is.

Die kwabjes komen door de omtrek van je bh, wat een heel belangrijke maatstaf is. Die omtrek zorgt namelijk voor het grootste deel voor de steun en de mooie vormgeving van je borsten. Wanneer je een plankje aan de muur hangt, wil je dat plankje toch ook mooi recht hebben? Dat doe je door een goede ondersteun én dat is net zo bij een bh. Het is met andere woorden heel belangrijk om dat op een rijtje te hebben en ik zal je exact vertellen waarom.

Probleem 1: Bandjes zakken af.
Wanneer de omtrek van je bh groter wordt, staan je bandjes verder uit elkaar. Het is dan ook logisch dat, wanneer die omtrek niet in verhouding is met je lichaam (omdat de omtrek te los is), je bandjes zullen afzakken.

Probleem 2: De rug van de bh kruipt omhoog.
Als de rug van je bh omhoog gaat, zakken je borsten naar beneden. Het werkt een beetje als een wipplank, want wanneer de ene naar boven gaat, gaat de andere naar beneden. En dat tegengaan is nu exact waarom we een bh dragen…

Probleem 3: Je trekt de hele dag je bh naar beneden.
Moet je heel de dag je bh naar beneden trekken? Dan is de omtrek, uiteraard, te groot. In dat geval ben je eigenlijk dat ding heel de tijd op de juiste plaats aan het zetten en dat is geen fijn gevoel, want een bh zou je net de steun moeten geven en je ongestoord van je dag moeten laten genieten. Een bh die perfect past, daar hoef je niet heel de dag aan te zitten. Eigenlijk moet je daar zelfs niet aan denken. En ja, dat kan.

Zoals ik al zei, kan ik niet gelukkiger zijn, dan wanneer vrouwen hier buiten wandelen met een kwaaltje (of enkele kwaaltjes) minder. Die kwabbetjes op je rug, is nu net eentje die we niet altijd kunnen oplossen, maar geef nu toe, die andere zaken zijn toch veel belangrijker? Daarbij, voor die kwabjes hebben we nog een corrigerend hemdje. Maar daar vertel ik je later meer over.

Liefs
Wendy

Share

aangepaste openingstijden juli & augustus

dinsdag tot en met vrijdag zijn we doorlopend open van 10u00 tot 17u00
zaterdag van 10u00 tot 16u00

Jaarlijks verlof van 3 tot en met 19 augustus