Oké, oké, oké. Ik geef zelf ook toe dat ik mijn wenkbrauwen erg sterk heb gefronst toen ik de eerste keer de naam “menstruatieslip” hoorde. Er gingen heel veel dingen door mijn hoofd, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik er helemaal naast zat die dag. De menstruatieslip is innovatie op een hoog niveau, die een oplossing biedt voor heel wat verschillende problemen. Het is gewoonweg schitterend. Lees even mee, ik leg je uit hoe het begon.

Op een kille najaarsdag in 2021 stond er een collectiebezoek bij Chantelle op mijn agenda. Chantelle is een koploper op vlak van innoveren en wist me, ook als klant, telkens te verrassen met de combinatie van stijl en comfort. Die dag zouden we, naast de nieuwe collectie, ook kennismaken met de gloednieuwe menstruatieslip. Dat woord moest al even bezinken, omdat het nooit in me was opgekomen dat het bestond, of dat ik er een behoefte aan had.

Nu, ik geef toe, en ik denk dat veel vrouwen me het daarmee eens zijn: er zijn heel wat problemen en ongemakken met menstrueren en de producten die we er vandaag voor gebruiken. Een tampon die overloopt en je hebt geen wc in de buurt of een maandverband dat niet comfortabel zit of tegen je billen kleeft, omdat je je broek te snel omhoog trok. Het was nog nooit in me opgekomen dat het ook anders zou kunnen.

Toen de medewerker van Chantelle aan zijn uitleg begon, was ik tegelijkertijd sceptisch én geïntrigeerd, want ik wilde wel écht weten hoe dit product werkte. Het zou het vrouwenleven er echt gemakkelijker op kunnen maken. Ik raakte enthousiast en mijn scepsis vervaagde al snel. De man die voor me stond was even enthousiast, want hij verzekerde me dat dit product de wereld zou veroveren. Ik wist het toen nog niet, maar enkele uren later zou ik volmondig met hem akkoord gaan. MAAR ik zou hem eerst volledig uithoren en kritische vragen stellen… en het uiteraard eerst zelf testen.

Ik vuurde mijn vragen één voor één af:

  • Voelt dat dan niet aan als een pamper?
  • Kan het dat wel opvangen als het écht zo dun is?
  • Hoeveel bloed vangt dat dan precies op? (Ik wilde het weten in milliliters (of in mijn geval, … liters!))
  • Je bent zeker dat het ook mooi aansluit? Want als man kan u dat niet weten, maar dat moet wel écht goed aansluiten!

Zo ging ik een tijdje door, maar de man bleef kalm, had een antwoord op al mijn vragen en legde alles tot in de puntjes uit. Hij haalde er twee dames uit die voor het bedrijf werken en de slip hadden getest. De eerste keer hadden ze het maar twee uur gedragen, omdat ze ook angstig waren, maar nadien bouwden ze op naar een volledige dag. Ze waren laaiend enthousiast, want het werkte perfect!
… “allee vooruit, stuur er maar eentje op”, zei ik tegen de medewerker, “dan test ik het zelf ook uit!”

Niemand kijkt uit naar de tijd van de maand, ik ook niet, maar die specifieke maand kon ik eigenlijk maar amper wachten. Ik was zo benieuwd. Ik besloot om het ‘s nachts te testen, om twee redenen:
1 Als er iets zou gebeuren, dan zou het enkel mijn bed zijn dat er onder leed.
2 Ik keek er stiekem ook wel naar uit om eens een keer een nacht door te brengen zonder dat verband tussen mijn billen dat dan ook nog eens van zijn plek gaat door het woelen. Met alle jammerlijke gevolgen vandien: lakens, onderlakens (of verder dan dat) wassen.
Ik sliep die nacht door als een roosje. Wonder boven wonder, het werkte! De slip gaf me een veilig gevoel en toen ik wakker werd was ik aangenaam verrast. Ik begreep ook onmiddellijk waarom deze slip zulk een succes zou worden en ik kon niet wachten om het aan jullie allemaal voor te stellen. Het zou niet alleen het leven makkelijker maken, maar het verlaagt ook de afvalberg enorm, er komen geen chemicaliën aan te pas en het ziet er ook nog eens goed uit. Dit product moest ik hebben voor mijn winkel.

Maar eerst… een wasmachine opzetten voor die ene slip te wassen (hoe haalde ik het ook in mijn hoofd om er maar eentje te bestellen?). Diezelfde dag bestelde ik een hele voorraad voor mezelf én voor jullie.

Overtuigd! (en ik beloof je dat jij hetzelfde zal zeggen als je het probeert)

Liefs,
Wendy

Share